Een weelderige bos haar is meestal heilig voor een man, maar natuurlijk heeft u de natuurlijke gang van zaken niet altijd onder controle. Soms treedt haarverlies bij mannen zelfs eerder op dan verwacht. Om dit te voorkomen kunt u Aindeem nemen. De werkzame stof finasteride behandelt en voorkomt vroegtijdig haarverlies bij mannen, ook wel alopecia androgenetica genoemd. Dit anti-androgeen medicijn vermindert het effect van het mannelijke hormoon testosteron op de haarzakjes. Hierdoor stopt de haaruitval en groeit het haar terug. Zo kunt u of uw man nog lang genieten van die weelderige bos haar.

Bij erfelijke kaalheid

Daar het medicijn het effect van het hormoon testosteron op de haarzakjes vermindert, is het maar logisch dat dit medicijnen enkel gebruikt mag worden door mannen. Tevens kunt u Aindeem enkel en alleen gebruiken als de dokter u dit voorschrijft. Een dokter mag dit medicijn enkel voorschrijven als u lijdt aan alopecia androgenetica, een erfelijke vorm van mannelijke kaalheid. U lijdt aan deze aandoening als de haarzakjes op uw hoofdhuid te veel reageren op dihydrotestosteron, een variant van testosteron. Deze vorm wordt ook wel tot DHT afgekort en zorgt ervoor dat overgevoelige haarzakjes krimpen. Hierdoor worden haren dunner en gaan ze makkelijk uitvallen, waarna u uiteindelijk langzaamaan kaal aan het worden bent.

aindeem

Als een dokter u Aindeem voorschrijft voor deze aandoening, dan neemt u een tablet van 1 mg per dag. In extreme gevallen is het mogelijk dat de dokter u een andere behandeling voorschrijft. Wanneer u Aindeem inneemt, zal het medicijn de werking van het hormoon DHT afremmen. Hierdoor krijgen de overgevoelige haarzakjes de tijd om zich te herstellen. Na verloop van tijd groeit er weer haar op de kale plekken. Let er wel op dat dit medicijn niet geschikt is voor jongeren onder de 18 jaar en mogen ook vrouwen dit medicijn niet innemen.
Onze apotheker verteld u alles over het gebruik van Aindeem.

Bijsluiter

Indien u Aindeem wenst te gebruiken, kunt u misschien last krijgen van enkele bijwerkingen. Dit kan gaan van pijnlijke, gezwollen borsten tot pijn in de zaadballen. De bijwerkingen kunnen zich ook vertonen onder de lakens. Daarmee doelen we op seksuele stoornissen. Denkt u daarbij aan erectieproblemen, een vertraagde zaadlozing of verminderde zin in de seks. In extreme gevallen kan het gebruik van Aindeem leiden tot depressie. Lees altijd aandachtig de bijsluiter en indien u een van deze bijwerkingen herkent, is het aangeraden om opnieuw contact op te nemen met uw huisdokter.

doktersdienst