Aldara is een een crème met immuunmodulerende eigenschappen dankzij de werkzame stof imiquimod. Met deze stof in de crème gaat Aldara het natuurlijke afweersysteem helpen om een ziekte te bestrijden. Imiquimod brengt namelijk een soort van kettingreactie in werking dat ervoor zorgt dat het lichaam zelf de aangedane huidcellen geneest. Aldera wordt voorgeschreven bij een speciaal soort genitale wratten die besmettelijk zijn. Het is aangeraden om de crème voor het slapen aan te brengen zodat de werkzame stof goed kan inwerken.

Gebruik bij genitale wratten

De belangrijkste taak van imiquimod is om de groei van cellen tegen te gaan. Daarom wordt deze werkzame stof slechts toegeschreven bij condylomota acuminata, een speciaal soort genitale wratten. Deze vergroeiingen van de huid ontstaan door besmetting met een virus en bevinden zich vooral rond of op de anus en de geslachtsorganen.

U kunt genitale wratten makkelijk herkennen omdat ze eruitzien als huidkleurige bobbels met een ruw oppervlak. Deze wratten worden voornamelijk doorgegeven via seksueel contact.
Onze apotheker vertelt u alles over het gebruik van Aldara.

aldara

Voorgeschreven bij huidaandoeningen

Dokters schrijven Aldara ook voor bij andere huidaandoeningen zoals actinische keratosen. Dit zijn huidkleurige tot lichtbruine ruwe eeltachtige plekjes op de huid die tevens ontstaan door jarenlange blootstelling aan zonlicht. Deze huidaandoening komt heel vaak voor bij mensen ouder dan vijftig jaar. Om te voorkomen dat de ziekte kan doorgroeien tot huidkanker, is belangrijk om ze voor die tijd te behandelen met de werkzame stof imiquimod. Indien u zo’n plekjes heeft en u ziet ze groter worden, of ze gaan ontsteken en pijn gaan doen, dan is dit een signaal om naar de dokter te gaan voor een passende behandeling.

doktersdienst