Amias is een geneesmiddel dat de bloeddruk verlaagt bij patiënten die een te hoge bloeddruk hebben, ook wel hypertensie genoemd. Het valt onder te verdelen in de groep medicijnen die de angiotensine II-blokkers worden genoemd en het middel bevat de werkzame stof candesartan cilexetil. De tabletten zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen. Afhankelijk van uw klachten zal uw arts u een bepaalde sterkte van dit medicijn voorschrijven. Het medicijn is alleen op recept van uw arts te verkrijgen.

Hoge bloeddruk

Een te hoge bloeddruk leidt niet altijd meteen tot klachten. U kunt een te hoge bloeddruk, ofwel hypertensie, hebben terwijl u daar niets van merkt. Wanneer u een te hoge bloeddruk heeft, dan kan het bloed niet goed door de aderen stromen. De kracht van het bloed op de bloedvaten neemt dan toe, waardoor de bloedvaten op de lange duur beschadigd kunnen raken. Dit brengt diverse gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals bijvoorbeeld een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om hypertensie op tijd te behandelen. Door het gebruik van een bloeddruk verlagend medicijn als amias kunt u voorkomen dat u op de lange termijn klachten krijgt.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw bloeddruk te hoog is, dan is het aan te raden om bij uw huisarts langs te gaan om de bloeddruk op te laten meten.

amias

Wanneer deze inderdaad te hoog blijkt te zijn, kan uw huisarts u amias voorschrijven om de bloeddruk weer omlaag te krijgen. Amias is beschikbaar in de vorm van tabletten en standaard geldt een dosering van één tablet per dag. Het is het beste om de tabletten op een vast moment op de dag in te nemen, zodat u de kans verkleint dat u het middel een keer vergeet.
Onze apotheker verteld u alles over het gebruik van Amias.

De werking

Wanneer u amias bent gaan gebruiken, kunt u na enige tijd opnieuw uw bloeddruk laten meten om te beoordelen of het medicijn het beoogde effect heeft. Als dat het geval is, dan zou de bloeddruk gedaald moeten zijn. Naast de gewenste werking, namelijk een daling van de bloeddruk, kunnen er bij het gebruik van amias ook bijwerkingen optreden. Het is daarom van belang dat u van te voren eerst goed de bijsluiter door leest. Hierin wordt vermeld welke bijwerkingen er bekend zijn en in welke gevallen u amias beter niet kunt gebruiken. Overleg bij twijfel altijd met uw arts.

doktersdienst