Het medicijn Cefixime (Suprax) is een antibiotica dat wordt ingezet om infecties tegen te gaan omdat het bacteriën bestrijdt. Cefixime kunt u gebruiken indien u een van de volgende bacteriële infecties heeft opgelopen: middenoorontsteking, voorhoofds- of bijholteontsteking, longontsteking, keelontsteking, urineweginfecties of gonorroe. Dit medicijn komt voor in de vorm van tabletten die de klachten na enkele dagen zullen verminderen.

Waarvoor gebruikt u Cefixime?

Een arts zal Cefixime voorschrijven indien u een middenoor-, voorhoofds- of bijholteontsteking heeft opgelopen. Het eerste is dus een ontsteking op het middenoor zoals de naam al doet vermoeden. De voorhoofdsontsteking kan een gevolg zijn van een hardnekkige verkoudheid te herkennen aan de druk die u voelt aan uw voorhoofd. De bijholteontsteking is eigenlijk een andere benaming voor sinusitis ofwel de hardnekkige verkoudheid die voorhoofdsontsteking kan veroorzaken.

Het geneesmiddel wordt ook voorgeschreven in het geval van een long- of keelontsteking en Gonorroe een seksueel overdraagbare aandoening die makkelijk over te dragen is en wordt veroorzaakt door bacteriën die zich nestelen in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen.
Onze apotheker vertelt u alles over het gebruik van Cefixime.

cefixime

Behandelen van infecties

Cefixime oftewel Suprax wordt ook gebruikt om infecties aan de urinewegen te behandelen en gonorroe te bestrijden. De soa komt vooral voor bij mannen, vrouwen hebben er nauwelijks last van ook al kunnen ze de bacterie oplopen via seksuele gemeenschap. U kunt een test laten doen bij een dokter om te ontdekken of u wel of niet gonorroe hebt.

De symptomen bij een man zijn veel pusachtige afscheiding uit de plasbuis die geel of groen van kleur is, ook wel bekend als een druiper. Pijn of irritatie bij het plassen, irritatie of jeuk rond de anus, slijmerige afscheiding bij de ontlasting, keelontsteking, opgezette klieren in de hals of andere ontstekingen in het lichaam. Bij vrouwen gaan deze symptomen van stinkende of pusachtige vaginale afscheiding, bloedverlies tussen twee menstruaties door tot andere ontstekingen in het lichaam. Indien u dus een van deze symptomen vertoont, is het ten sterkste aangeraden om naar uw huisarts te gaan en een test te laten afnemen.

doktersdienst