Met een anticonceptiepil kunt u een zwangerschap vermijden en heeft u controle over uw cycli, dit komt doordat het hormoon oestrogeen aanwezig is. Er is ook een anticonceptiepil die dit hormoon niet combineert en op een ietwat andere manier werkt, Cerazette. De pil dient u op het eerste gezicht gewoon in te nemen zoals een gewone combinatiepil. In dit artikel vindt u alles wat u hoeft te weten over deze vorm van anticonceptie.

Geen oestrogeen

De belangrijkste eigenschap van Cerazette is dat het geen oestrogeen bevat en net zo doeltreffend is als de combinatiepillen, de anticonceptiepil is ideaal voor vrouwen die het hormoon niet willen of mogen gebruiken. Een ander groot verschil is dat u geen stopweek heeft, u blijft de hele maand elke dag een pil slikken. Net zoals bij de combinatiepil is er een zogenaamde pil-vergeten-marge van 12 uur. Hierdoor mag u maximaal 12 uur afwijken van het tijdstip waarop u 24 uur eerder de pil hebt geslikt.

Cerazette

Gebruiken bij borstvoeding

Vaak wordt Cerazette de borstvoedingspil genoemd. En dat is omdat dit de enige pil is die een dokter u zal adviseren wanneer u borstvoeding geeft. De pil heeft namelijk geen invloed op de kwaliteit en de hoeveelheid van de moedermelk. Noch heeft het invloed op de groei en de ontwikkeling van uw baby. U kunt deze vorm van anticonceptie dus met een gerust hart gebruiken als u nog borstvoeding geeft. Indien u wilt veranderen naar Cerazette is het aangeraden om dit eerst te bespreken met een dokter.

doktersdienst