Co-codamol is een medicijn dat onderverdeeld kan worden in de groep pijnstillende geneesmiddelen. Het bevat de twee werkzame stoffen paracetamol en codeïne en wordt daarom ook wel een combinatiepijnstiller genoemd. Co-codamol kan gebruikt worden wanneer andere pijnstillers geen of niet voldoende effect hebben om de klachten te verminderen. Het kan daarbij ingezet worden bij een divers scala aan oorzaken van pijn. Naast de pijnstillende functie, werkt co-codamol ook koortsverlagend en prikkel dempend en het kan daarom in veel verschillende situaties worden toegepast.

Wanneer Co-codamol gebruiken

Co-codamol kan voorgeschreven worden bij griep en de symptomen die daarvan het gevolg zijn, zoals koorts en hoofdpijn. Vanwege de prikkel dempende werking wordt het ook ingezet bij klachten als gevolg van hoesten, zoals bijvoorbeeld kriebelhoest. Daarnaast kunt u denken aan tal van situaties waarin pijnklachten aanwezig zijn en waarbij het wenselijk is om deze te verminderen, zoals rugklachten, reumatische pijn, menstruatiepijn en allerlei vormen van pijn die ontstaan als gevolg van een ziekte of na een operatie. Het gaat daarbij vooral om pijn die van korte duur is en waarbij andere vormen van pijnstilling niet voldoende zijn om de klachten te verminderen.

De werkzame stof paracetamol is de meesten welbekend vanwege zijn pijnstillende werking. Daarnaast is deze stof in staat om de pijnsignalen die door de zenuwen naar de hersen worden gestuurd tegen te houden.

co-codamol

De andere werkzame stof in Co-codamol is codeïne, dat eveneens een sterke pijnstillende werking heeft en daarnaast ook hoestprikkels onderdrukt. Door deze twee werkzame stoffen samen te voegen in één geneesmiddel, ontstaat een medicijn dat veelzijdige toepassingen kent en een krachtige pijnstillende werking heeft. Co-codamol is zonder recept bij onze online apotheek te verkrijgen.
Onze apotheker vertelt u alles over het gebruik van Co-Codamol.

Verschillende doseringen

Co-codamol wordt geleverd in diverse vormen, zoals als capsules of in tabletvorm. Ook is het in verschillende sterktes te verkrijgen. Het kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar. Voor jongere kinderen is dit geneesmiddel niet geschikt. Het is verstandig om een arts te raadplegen om de juiste keuze te maken voor wat betreft de sterkte en dosering die u nodig heeft. Dit is uiteraard afhankelijk van de soort pijn en de mate waarin pijnklachten aanwezig zijn. Co-codamol bij voorkeur innemen net voor de maaltijd. Als je dit geneesmiddel gebruikt, is het mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Lees daarom voor gebruik eerst goed de bijsluiter door en overleg bij twijfel met de arts of apotheker.

doktersdienst