Een overzicht van de meest voorkomende gezondheidsklachten en aandoeningen. U vindt hier nuttige informatie over de klachten en mogelijkheden om er wat aan te doen. Tevens krijgt u tips over medicijnen of drogisterijartikelen die door medische specialisten worden aanbevolen.

Wij zijn een online informatieplatform voor gezondheid, de informatie over aandoeningen en gezondheidsklachten is afkomstig van publicaties, betrouwbare medische bronnen en bijsluiters van geneesmiddelen. De informatie op deze website is puur informatief, het is niet de bedoeling om uw behandelende dokter te vervangen. Wij geven geen medisch advies over individuele gevallen en toepassingen, uitkomsten kunnen per persoon verschillen. Neem bij twijfel over uw gezondheid contact op met uw huisarts.

Informatie over stoppen met roken...
Staat de aandoening die u zoekt er niet bij, kijk hier...
Informatie over vrije en receptplichtige geneesmiddelen vindt u hier...

Iedereen heeft weleens een klacht die te maken heeft met zijn gezondheid. Afhankelijk van het probleem. gaan we dan tot actie over (hand verbrand, direct onder stromend water), zien we het even aan (bijvoorbeeld bij hoesten) of gaan we eerst op informatie uit. Hoe zit ons lichaam eigenlijk in elkaar, wat kan er aan de hand zijn en wat valt er aan te doen? Het blijkt dat we meestal afgaan op onze eigen kennis, inzichten en ervaring of anders op die van mensen uit onze directe omgeving: partner, moeder, collega of de buurvrouw. Beter is natuurlijk een gedegen doktersadvies.

Meestal spelen veel uiteenlopende factoren, risico's en achtergronden een rol. In sommige situaties kan men tot verschillende verklaringen en diagnosen komen. Vaak geeft de ontwikkeling van de klacht in de tijd meer duidelijkheid. De online apotheek weet op de meeste vragen direct antwoord en zal deze graag met u overleggen. Professionele hulp schakelen we slechts in een minderheid van de gevallen in, als het heel erg of verontrustend is en we er zelf geen raad mee weten. Ons eigen gezonde verstand en de ingewonnen informatie helpen voldoende en wat minstens zo belangrijk is: de meeste klachten gaan binnen enkele dagen tot weken weer over, met of zonder verklaring en behandeling. Maar, zeker wanneer de gezondheidsklachten erger worden of lang blijven bestaan, willen we er het fijne van weten.

medicijnen

online apotheek