Itraconazol is een effectief middel tegen een schimmelinfectie van huid, nagels, mond, inwendige organen (o.a. longen), in en rond de vagina(vaginale candidiasis). Itraconazol wordt voorgeschreven als een kuur van enkele weken, afhankelijk van de schimmelsoort of gistinfectie. Een schimmelinfectie kan overal op de huid ontstaan, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, gebruik Itraconazol om de aandoening snel te laten verdwijnen, het is verkrijgbaar als drankje (Sporanox) maar ook als capsule. Sporanox is eveneens een antischimmelmiddel en wordt ingezet om een schimmelinfectie van de mond, keel of slokdarm tegen te gaan, het middel wordt vooral gebruikt door mensen met een verminderde weerstand.

Schimmelinfectie bestrijden

Schimmels komen vaak voor op het lichaam van een mens, maar ze openbaren zich pas bij ziekte of veelvuldig gebruik van medicijnen. Doordat het lichaam verzwakt heeft de schimmel de kans om zich te ontwikkelen waardoor er ongemakken kunnen ontstaan. Strakke kleding die de ventilatie van het lichaam beperken worden vaak ook aangewezen als veroorzaker van schimmels.

Schimmelinfecties zijn lastig en doen vaak pijn, het kan op vele plekken van het lichaam voorkomen, het is zaak zo snel mogelijk dit schimmeldodend geneesmiddel te gebruiken zodat de aandoening verdwijnt. Het middel is als drankje en als capsule te koop, de werkzame stof Itraconazol is in beide in de juiste verhouding aanwezig. Itraconazol is een effectief en betrouwbaar antischimmelmiddel dat sinds 1988 verkrijgbaar is.

Onze apotheker vertelt u alles over Itraconazol

Itraconazol

Een schimmelinfectie tast het immuunsysteem aan wat een slechte weerstand tot gevolg heeft. Het immuunsysteem is steeds slechter in staat om infecties tegen te gaan af te weren. Een lichaam zal dan nooit een schimmelinfectie afdoende kunnen genezen. U blijft kwetsbaar voor een schimmelinfectie en andere ziektes. Vaak belemmert een schimmelinfectie het geneesproces van andere ziektes wat zich uit in tal van symptomen.

Een effectief middel

De infectie kan zich gemakkelijk verspreiden doordat schimmels sporen maken. Deze schimmelsporen ontstaan veelal in sporthallen en zwembaden. Wanneer de omstandigheden het toelaten kunnen de sporen groeien en ontstaat schimmel op de huid. Wanneer een schimmelinfectie grotere vormen aan begint te nemen is het nuttig om deze te behandelen met een medicijn in tabletvorm.

Het is belangrijk dat u de bijsluiter leest, ook als u Itraconazol eerder heeft gebruikt. Er kan nieuwe informatie in staan. Het geneesmiddel moet u een aantal weken tot maanden gebruiken, afhankelijk van de ernst en plaats van de infectie. Na overleg met de dokter weet u of het medicijn geschikt voor u is om te gebruiken, er wordt gecontroleerd welke medicijnen u gebruikt en of die gecombineerd kunnen worden met Itraconazol.

doktersdienst