Losartan is een medicijn dat helpt om de bloeddruk te verlagen. Het middel wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie), het verlaagt daarbij het risico op hartfalen of een beroerte. Het gebruik van het medicijn verminderd de kans op schade aan de nieren bij mensen met diabetes type 2.

Werking

Losartan werkt door het effect van een chemische stof angiotensine II die is gemaakt in het bloed te blokkeren. Angiotensine II zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwt en leidt ook tot de productie van andere chemische stof genaamd aldosteron, dat de hoeveelheid vocht in uw bloed verhoogt. Door het verhinderen van de werking van angiotensine II verlaagt het medicijn de bloeddruk waardoor het hart minder hard hoeft te werken. Het heeft ook een beschermend effect op de nieren.

Alle informatie over het gebruik van Losatan

Losartan

Bijsluiter

U kunt het medicijn kopen in tabletvorm kopen in doseringen van 12,5 mg, 25 mg, 50 mg en 100 mg, laat u daarover informeren. Neem het medicijn op vast tijden in en wees behoedzaam met alcohol. Ga de volgende dag verder als u een tablet bent vergeten. De dosering van het geneesmiddel wordt in de loop van tijd langzaam opgevoerd om de werking optimaal te garanderen. Net als bij andere geneesmiddelen kunnen in sommige gevallen bijwerkingen veroorzaakt worden. Als u symptomen ontdekt die het gevolg kunnen zijn van dit geneesmiddel neem dan direct contact op met een arts.

doktersdienst