Heel veel mensen en vooral mannen hebben last van haaruitval, meestal is het een erfelijke kwestie maar ook stress en een tekort aan essentiƫle voedingsstoffen kan kaalheid veroorzaken. Kampt u met haarverlies en denkt u er aan om kaalheid tegen te gaan, dan kan een medicijn onder de naam Propecia uitkomt bieden. Dit middel dat in tabletvorm wordt geleverd heeft de werkzame stof finasteride dat kaalheid bij mannen tegen kan gaan. Het geneesmiddel kan niet ingezet worden voor kaalheid bij vrouwen en is ook ongeschikt voor kinderen.

Werking van propecia

Finasteride is een antiandrogeen, een hormoon dat testosteronremmend werkt voor een aantal functies van het menselijk lichaam, het blokkeert de omzetting van het mannelijke hormoon testosteron in werkzame stoffen. Door deze blokkade komt er minder dihydrotestosteron in de hoofdhuid terecht en vertraagt daarmee de haarvermindering. Kaalheid en de werking van dihydrotestosteron is deels erfelijk bepaald, uw arts kan vaststellen of propecia in uw geval werkzaam is.

Dihydrotestosteron maakt het haar dunner en laat het haar minder langdurig groeien, om dit met Propecia tegen te gaan moet er nog haar aanwezig zijn. Het werkt alleen bij mannen die nog niet volledig kaal zijn. Over het algemeen heeft het middel effect na drie tot zes maanden dagelijks gebruik, bij sommige mannen zal de haargroei op den duur verbeteren. Studies door dermatologen hebben aangetoond dat bijna 40% van de behandelde mannen een verbetering in de haargroei konden tonen. Om de werking te behouden is het nodig om het gebruik te continueren.
Propecia bestellen via onze apotheek.

propecia

Over het algemeen gaat Propecia goed met andere medicijnen samen. Toch is het altijd mogelijk dat medicijnen op een ongewenste manier op elkaar reageren. Dit kan leiden tot bijwerkingen of juist tot het uitblijven van het bedoelde effect van de medicijnen. Vermeld, indien daarvan sprake is, uw medicijngebruik wanneer u met uw arts in gesprek bent over het mogelijk gebruik van Propecia.

Met welke bijwerkingen moet u rekening houden?

Omdat finasteride van invloed is op de werking van het mannelijke hormoon testosteron, houdt een aantal van de mogelijke bijwerkingen hiermee verband. Zo heeft 0,1 tot 1,0 % van de gebruikers last van een verlaagd libido, erectieproblemen of problemen met de zaadlozing. Het is ook mogelijk dat u pijn voelt in testikels of borsten. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten wanneer u met het gebruik van finasteride stopt. Neemt u, wanneer u deze of andere klachten krijgt, contact op met een dokter. Er zijn enkele gevallen bekend waarin het gebruik van Propecia tot zwellingen, ademhalingsproblemen, slikproblemen en galbulten heeft geleid. Stop in dat geval direct met het gebruik van het medicijn en neem zo spoedig mogelijk contact op met uw arts.

Het betreft een middel voor mannen en is niet geschikt voor vrouwen. Vrouwen die in aanraking komen met dit middel kunnen problemen krijgen tijdens de zwangerschap. Ook uitwendig lichamelijk contact wordt afgeraden, daar de werkzame stof via de huid in het bloed terecht kan komen. Voor zover bekend is heeft dit middel geen effect op uw rijeigenschappen. Ook zijn er geen problemen gerapporteerd met gelijktijdige consumptie van voedsel of alcohol.

doktersdienst