Terbinafine (Lamisil) is een antischimmelmiddel dat artsen voorschrijven bij schimmelinfecties van de huid. Denk hierbij aan schimmelnagels en ernstige vormen van voetschimmel. Om schimmels te doden dient u een kuur te volgen die niet onderbroken mag worden, het is belangrijk dat de kuur wordt afgemaakt. Schimmels en schimmelsporen kunnen namelijk nog steeds aanwezig zijn, ook al zijn de infectieverschijnselen al voor de afloop van de kuur verdwenen. Neem bij voorkeur het medicijn op een vast tijdstip van de dag in zodat de kans kleiner is dat u het vergeet te gebruiken.

Schimmelinfecties

Huidschimmels gebruiken de huid, nagels of de haren van mensen en dieren om te overleven, ze produceren sporen die lang zonder voedsel kunnen. Onder gunstige omstandigheden zorgen die weer voor een nieuwe schimmelinfectie. Het probleem van schimmels is dat iedereen ermee in aanraking kan komen.

Schimmels kunt u makkelijk opmerken, het zijn blaasjes, puistjes en rode plekken met schilferige randen die op uw huid ontstaan met jeuk en een branderig gevoel als gevolg. Als behandeling zal een arts u hoogstwaarschijnlijk een kuur voorschrijven met Terbinafine.

Onze apotheker vertelt u alles over Terbinafine (Lamisil)

Terbinafine

U kunt schimmels enigszins vermijden door strakke, schurende kleding te vermijden. Probeer ook uw huid niet te veel te wassen met zeep, de huid gaat dan irriteren wat de groei van de schimmels bevorderd.

Hoe werkt het?

Het medicijn Terbinafine remt de bouw van de celwand van de schimmel. Hierdoor sterft de schimmel langzaam af. Terbinafine tabletten worden ingezet als een kuur met crème onvoldoende plaats van de infectie bereikt. Denk hierbij aan schimmel in de nagels of op de behaarde hoofdhuid. Eenmaal u de tablet inneemt, verspreidt Samisil zich in het lichaam en hoopt het zich op in nieuwe huidcellen en groeiende nagels. Het effect is meestal al na minimaal 2 tot maximaal 6 weken te merken. Ook als de genezing sneller start, dient u de kuur helemaal af te werken.

doktersdienst