Xenical is een geneesmiddel waar de werkzame stof orlistat in zit. Het is een medicijn dat bedoeld is als afslank- of vermageringsmiddel. Het wordt voorgeschreven aan patiënten die lijden aan een flinke mate van overgewicht. Dit wordt bepaald door uw BMI, ofwel Body Mass Index, te meten. Wanneer uw BMI boven de achtentwintig punten komt, kunt u in aanmerking komen voor een behandeling met xenical. Dit geneesmiddel zorgt er onder andere voor dat het afslanken sneller gaat dan wanneer u geen medicijn gebruikt. Het gevolg hiervan is dat het afvallen ook beter vol te houden is op de lange termijn. Over afslanken in het algemeen en afslanken met behulp van medicamenten doen nogal uiteenlopende verhalen de ronde. Het is in al deze gevallen aan te bevelen iets van de werking van een methode of medicijn te weten, opdat u kunt bepalen of deze voor u mogelijk geschikt zijn.

Overgewicht

Alleen als er sprake is van behoorlijk tot ernstig overgewicht, in de regel is dat indien uw Body Mass Index boven de 28 punten ligt, zal uw arts u adviseren Xenical te gebruiken. Wanneer uw overgewicht voor u een verhoogd risico heeft, dat kan het geval zijn als de vetwaarden van uw bloed te hoog zijn, bij verhoogde bloeddruk of in gevallen van diabetes, kan het zo zijn dat uw arts u reeds bij een lager vetpercentage Xenical voorschrijft.

Uw voedsel bevat allerlei bestanddelen. Een daarvan is vet. Door de verwerking van het voedsel in uw maag- en darmstelsel komen deze bestanddelen in andere delen van uw lichaam terecht. Xenical doet zijn werkt in de darmen. Daar zorgt het ervoor dat de hoeveelheid vet die uw lichaam uit het voedsel haalt verminderd wordt. Het niet opgenomen vet vervolgt de weg van de darmen en verlaat uw lichaam.
Xenical bestellen via onze apotheek.

xenical

De werkzame stof orlistat zorgt ervoor dat vet, dat via uw voeding in uw darmen terecht komt, minder goed door uw darmen wordt opgenomen. Het vet wordt dus niet verteerd, maar blijft achter in de darm zodat het via de ontlasting uw lichaam kan verlaten. Zo krijgt het lichaam minder calorieën binnen en kunt u merkbaar gewicht verliezen. Omdat de stof orlistat alleen werkt tegen de opname van vetten, kunt u het ook alleen gebruiken wanneer uw maaltijden vet bevatten. Om snel effect te merken van het gebruik van xenical, is het van belang om tegelijkertijd ook uw leefstijl aan te passen, door u aan bepaalde dieetregels te houden en meer te gaan bewegen.

Het gebruik van dit geneesmiddel is afgestemd op het eetpatroon. U neemt dit middel daarom tot u voor, tijdens of net na het eten, met een maximum van drie maal per dag. Indien u een maaltijd overslaat heeft het gebruik van dit middel geen effect, er komt dan immers geen vet in uw darmstelsel. Hetzelfde gaat op wanneer u een maaltijd nuttigt die geen vet bevat.

Het effect

Door Xenical te gebruiken is het mogelijk tien procent van uw gewicht kwijt te raken. Het wordt echter gezien als hulpmiddel en niet als eindoplossing voor een gewichtsprobleem. Het gebruik van het middel is vaak effectverhogend wanneer u uw eetpatroon aanpast. Het snellere resultaat wordt over het algemeen als stimulerend ervaren. Als het resultaat na drie maanden kleiner is dan een gewichtsverlies van vijf procent is het voor u ongeschikt en kunt u het gebruik beëindigen.

Het gebruik met andere medicamenten kan problemen veroorzaken. U kunt dit nagaan door de bestanddelen in de bijsluiter op te zoeken en het effect van deze bestanddelen te controleren op mogelijke wisselwerking met de bestanddelen van andere medicatie die u gebruikt. Het raadplegen van een arts is in deze raadzaam. Xenical heeft geen effect op uw rijgedrag of reactievermogen. Ook het gebruik met alcohol en voeding leidt niet tot complicaties, wel moet u er rekening mee houden dat voeding en alcohol nadelig effect kunnen hebben op uw gewicht.

De gevolgen van overgewicht

Overgewicht betekent dat uw gewicht niet in de juiste verhouding staat tot uw lengte. Overgewicht kent verschillende gradaties. Zeker wanneer er sprake is van ernstig overgewicht, loopt u verschillende gezondheidsrisico’s. Hierbij kunt u denken aan gewrichtsklachten, een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals diabetes. Wanneer u overgewicht heeft, is het dus van belang om hier iets aan te doen. In overleg met uw arts kan xenical u helpen om weer een gezond gewicht te bereiken.

Mannen en afvallen

Niet enkel vrouwen die te dik zijn willen afvallen, ook mannen hebben het soms nodig om eens op dieet te gaan. Het gaat dan niet enkel om het uiterlijk van de man, maar ook om hun gezondheid. Het is bewezen dat een op de zes mannen onder de dertig jaar te dik is en wanneer men de dertig overschrijdt is het zelfs een op de drie mannen. Hier is wel een oorzaak voor te vinden. Hun leven veranderd en vaak nemen mannen na hun studentenleven een zittend beroep aan. Wanneer ze een gezin stichten zitten ze vaak thuis en gaan ze steeds minder aan sport doen. Dit heeft een weerslag op het gewicht.

Bij mannen zet het overgewicht zich vaak om in het bekende buikvet. Buiten dat dit geen mooi zicht is, is een teveel aan buikvet ook nog eens de schadelijkste vorm van overgewicht. Het kan zorgen voor een te hoge bloeddruk maar ook diabetes en hart- en vaatziekte komen bij meer buikvet eerder voor. Mannen verliezen over het algemeen wel gemakkelijker calorieën. Van nature verbruiken ze al meer calorieën dan vrouwen waardoor het afvallen ook gemakkelijker zal gaan, zeker met een krachtig afslankmiddelmiddel.
Onze online dokter legt u alles uit over het gebruik van Xenical.

Dosering en bijwerkingen

Xenical is beschikbaar in capsules. De standaard dosering is drie capsules per dag, die bij de maaltijd ingenomen moeten worden. Wanneer u een maaltijd overslaat hoeft u ook geen capsule te nemen. Xenical werkt immers op het vet dat zich in uw maaltijd bevindt, als u niet eet, heeft het geen effect. Om dezelfde reden moet u het middel ook niet later dan maximaal één uur na de maaltijd innemen. Lees voor gebruik de bijsluiter goed door. Hier staat onder andere in vermeld welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden.

doktersdienst